Παρασκευή, Φεβρουαρίου 27, 2009

Six and the city

Το καλό με την πόλη της Θεσσαλονίκης είναι, πώς όσα χρόνια και αν περάσεις σ' αυτήν ως φοιτητής, πάντα θα υπάρχει κάτι καινούριο να ανακαλύψεις, κάτι που δεν το έχεις ξαναδεί... Διαρκώς νομίζεις ότι έχεις δει τα περισσότερα σ' αυτήν, κι όμως πάντα υπάρχει κάτι που θα σε καταπλήξει ευχάριστα.

Χτες, λοιπόν, πήγα για πρώτη φορά στο Malt 'n Jazz. Επηρεασμένη από τ' όνομα του μαγαζιού περίμενα να ακούσω jazz, είδος που γενικά μου φαίνεται πως λείπει απ'τη live μουσική σκηνή της πόλης. Μπορεί να μην άκουσα jazz, άκουσα όμως ένα πολύ καλό σχήμα που μου έφτιαξε τη διάθεση, τους "Six and the City".

Έχοντας συνηθίσει μουσικά σχήματα που παίζουν έντεχνη μουσική ή ροκ, με το άκουσμα του δικού τους ήχου ενθουσιάστηκα. Σίγουρα είχα ξανακούσει κατά διαστήματα συγκροτήματα να παίζουν επηρεασμένα από τους ήχους της pop rock και της rock γενικότερα, αλλά επιπλέον ο ήχος του σαξοφώνου μου φάνηκε ιδιαίτερα πρωτότυπος, μιας και κάτι τέτοιο, ομολογουμένως, δεν είχα ξανακούσει ζωντανά. Διαπίστωσα, για ακόμη μια φορά, πόσο ενδιαφέρον είναι να ακούς πέρα από μια κιθάρα, περισσότερα μουσικά όργανα. Στο Malt 'n Jazz είδα έξι άτομα με πολύ κέφι, πολλή διάθεση, όρεξη για να παίξουν μουσική και μια πόλη (για να είμαστε συνεπείς στο όνομα του γκρουπ) να τους χειροκροτάει! Η τραγουδίστρια είχε πολύ καλή φωνή και απίστευτη ενέργεια και επίσης εξαιρετική ήταν η συμμετοχή μιας κοπέλας στο Hit the road, Jack!! Μπράβο τους!

Το προφίλ του γκρουπ στο myspace

2 σχόλια:

Internaut είπε...

Είναι και δικά μας παιδιά :)

Appelsinpigen είπε...

Είδες τι κάνει το Πολυτεχνείο? :)